събота, 23 юни 2007 г.

ПРАГА НЕ СЕ РАДВА НА МИТАЛ


Новината, че
Чехия глобява "Митал стийл" с 93 млн евро за нарушаване на антитръстовото законодателство на страната , ни навежда на някои несвоевременни /от гледна точка на централната, местната и съдебната власти в България/ размишления:

-Че в Чехия има държавна власт /че Чехия Е държава/ и така , както е редно за една държава, тя съблюдава за спазването на законите от страна на всички граждани, а също и на всички икономически субекти в нея, без значение колко са VIP, колко е обичан техният брат* в Англия и с каква "невинна" усмивка поднасят извинения за мръсния въздух, който изхвърля завода им .

-Че май ще трябва още дълго да почакаме изпълнението на екологичната програма на МК Кремиковци - дълг пред софиянци и околните населени места/вкл. Община Елин Пелин/.

-Как да вярваме на бизнесмен от подобен сорт, че ще ти прави "зелено" 6-звездно селище с инфраструктура наоколо.
Дето един баща отговорил на сина си: "Ще ти купя кола, ама друг път..."

Затова:
Съд до дупка ! По европейски.




*Визираме изказването на и.д. кмета на Елин Пелин Емил Бозев, че Лондон се радва на Митал , а в община Елин Пелин простия народец не ще да се зарадва и да си подари горите по левче квадрата на ...Митал. Да, ама господин Бозев май не знае или пък се прави на ударен, че в Англия е Лакшми, а в България е Прамод. Същия Прамод, дето е и в Чехия. И Лакшми да беше нарушител там, и Калки или даже самият Кришна - пак щеше да бъде глобен. Както и в Америка Парис Хилтън още търка наровете в затвора, нищо че орева света. В някои страни никой не е над ЗАКОНА.

Няма коментари: