понеделник, 24 октомври 2011 г.

“Вие от Екогласност пред „Кристал“ докарахте днешната мизерия в България!”



Жалба срещу решение РУП-Козлодуй
2011.10.20, http://www.eurochicago.com/2011/10/zhalba-sreshtu-reshenie-rup-kozloduy/
По повод сигнала от 12 април 2011 г. „ДАНС заплашва със съд правозащитник“ се получи отговор от от Районно Управление Полиция – Козлодуй (може да бъде изтеглен от тук – линк)
Поради несъгласието на жалбоподавателя, решението на РУП Козлодуй бе обжалвано. По-долу публикуваме текста на жалбата, заведена под номер: 414/2011

Изх. № 10-18/18.10.2011


До Районна Прокуратура
Козлодуй

Ж А Л Б А
от Петър Стаматов, член на Обществения съвет на Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” и редактор на http://www.eurochicago.com/

Относно: Писмо № 16507/16.09.2011 г. от Районно управление Полиция – Козлодуй


Господа районни прокурори,

Получих Писмо № 16507/16.09.2011 г. от Районно управление Полиция – Козлодуй и понеже не съм доволен, го обжалвам пред Вас поради следните съображения.От цитираното писмо на РУП-Козлодуй не може да стане ясно какви са основанията, за да се реши: “… преписката… да бъде снета в архив и приложена към дело в РУП-Козлодуй”.
Затова се надявам да получа Постановление от Районна прокуратура-Козлодуй.

От снетите показания по случая, с част от които съм запознат, Ви моля да обърнете внимание по изясняване на факта – Кой е дал начало на последвалите заплахи, а именно, НАСТОЯВАМ да се отговори на следния въпрос:

Събрани ли са доказателства от звуковия запис (наличието му е декларирано от г-н Делян Петров в залата при откриване на мероприятието на 29.03.2011 г., както и на 01.04.2011 г. на среща в неговия работен кабинет в София – пред свидетели: Георги Котев, Пламен Димитров и Петър Пенчев) на въпросното Обществено обсъждане на 29.03.2011 г. в големия салон на “Дом на енергетика” Козлодуй, от който ще проличат думите на Делян Петров, изпълнителен директор на Държавното предприятие “Радиоактивни отпадъци”: “Вие от Екогласност пред „Кристал“ на 26.10.1989 г. докарахте днешната мизерия в България!”, което освен НЕДОПУСТИМО ИЗЯВЛЕНИЕ за отговорен държавен служител срещу демократичните промени в България, представлява и СИГНАЛ за активност на неговия служител Цветков, отправил заплахите след приключване на публичните обсъждания, към П. Пенчев?

( Горният въпрос е бил вече поставен писмено в снетите писмени обяснения от Пeтър Пенчев, при неговия разпит по случая в Окръжна следствена служба-Враца, които писмени обяснения , са приложени в преписката вх. № 8449/2011, по описа на РУП, както разбирам от писмото на РУП-Козлодуй, защото П.Пенчев не е разпитван в РУП. )
Очаквам Вашето Постановление.

С уважение,
Петър Стаматов

Информационно уточнение

Текстът на жалбата ще бъде публикуван в интернет на следните адреси:
http://www.eurochicago.com/2011/10/zhalba-sreshtu-reshenie-rup-kozloduy/
http://politkovskaya-bg.blogspot.com

2 коментара:

Анонимен каза...

е какво е това бре поредната полицейщина в българия ли?всички знаем какво става в аец"козлодуй"малко ли хора си"отидоха"заради него не ви ли е срам господа управници?
а и не съм анонимен казвам се ГЕРАСИМОВ помните ли ме убийци?

почивки лято 2012 в Кушадъсъ каза...

всички трябва да се обединм за по-чиста и по-здрава околна среда, поздрави до всички