вторник, 30 ноември 2010 г.

"Енергия без граници" и "РАО в BG-граници"

Днес, на конференцията "Енергия без граници" сме свидетели на планираното от Гоце и Р.Овч., а реализирано от Бойко Борисов, превръщане на България за 100 000 години в радиоактивно бунище на Европа.

Учените доказват, че до 2030 г. ще имаме излишъци на ток от досегашните инсталирани мощности, а натискът от енергийната мафия е да им се осигурят от НЕК за личните им джобове печалбите от износа на чистия ток - никой даже и не споменава за радиоактивните отпадъци от АЕЦ "Белене" и от АЕЦ "Козлодуй", които ще оставим в наследство за над 3 000 поколения на българите.

Има заявки за над шест "хилядници"(като планираните два в Белене) - това са екологично чистите възобновяеми енергийни източници, но на мафията не й трябват дребните и многобройни мощности, защото там корупцията е трудно осъществима. На олигарсите около властта им е по-лесно да печелят около инвестициите за милиарди.

Защо Софийска Градска прокуратура не внася готовия от преди година обвинителен акт в Съда срещу "отбраните" износители на ток, по моя сигнал от 2006 г.? Питайте Костов и Борисов, които го спряха с някаква си "цена на въглищата в Източно-Маришкия басейн".
Ето доказателство кой закриля у нас Октопода в енергетиката!

Петър Пенчев - p_p_trojanski@yahoo.com

Няма коментари: