петък, 5 декември 2008 г.

ГРУПА ХОРА ПРЕДРЕШИХА ЕКОБЪДЕЩЕТО И ЗДРАВЕТО НА ПОКОЛЕНИЯ ГРАЖДАНИ НА НАШАТА СТРАНА

Грубо погазване на Конвенцията от Орхус


http://www.mediapool.bg/show/?storyid=146694

Екоминистерството одобри проекта за завод за боклука на София

Експертният съвет към столичната екоинспекция одобри в четвъртък инвестиционното предложение на Столичната община за изграждане на интегрирана система за преработка на боклука в града. Решението е взето в присъствието на експерти, зам.-кмета по екологията Мария Бояджийска, заинтересуваните районни кметове и представители на неправителствените организации "Еко Мрамор" и "Екогласност".Цялата статия>


Гражданските организации Национално движение Екогласност и СНЦ "ЕКО МРАМОР" единствено гласуваха "ПРОТИВ" срещу двадесетина "ЗА". Те направиха алтернативно предложение, което не бе подложено на гласуване. Това е безпрецедентно своеволие на РИОСВ-София и веднага ще уведомим Европейската комисия за грубото погазване на Конвенцията от Орхус.

Инвестиционното предложение на Столична община беше прието радушно и гласувано със "ЗА" и от кмета на район Кремиковци Ивайло Панев, кмета на Горни Богров Георги Бонев и кмета на село Яна /вижте в нета как му беше името, да се увековечи в историата , макар и с лошо, като Херострат!/.

Гражданските сдружения и народният глас бяха повалени, но не победени.
Със съзнанието за чиста съвест пред идните одимени и обгазени поколения на България си лягаме да спим. Бъдещето ще оцени.
А имената на всички гласували "ЗА" ще бъдат публикувани в най скоро време на блога ни - върху тях пада отговорността за безотговорното , конюнктурно , тесногръдо и блюдолизко решение.
Спете спокойно, деца, чиято съвест все още е неопетнена!

Група ГЕО

Няма коментари: