сряда, 14 януари 2009 г.

МИРЕН СЕДЯЩ ПРОТЕСТ

Призив на коалицията "Да остане природа в България"
Mирен седящ протест
10.30, 15.01.2009


ЗА горите, но СРЕЩУ насилието

Днес, 14.01.2009, ние излязохме пред Народното събрание за държава без корупция, беззаконие и унищожаване на уникален човешки, интелектуален и природен ресурс. Настоявахме за адекватен Закон за горите, който да опази ГОРИТЕ да бъдат ГОРИ.
Вместо участници в мирен протест, се озовахме в сценарий, който целеше да уплаши и спре гражданските прояви на цената на побоища и пролята кръв. Провокатори имаше, но полицията не съдейства на организаторите и комендантите на протеста за спиране на техните действия.
Възмутени сме и сме ужасени от насилието и полицейския произвол, но няма да се поддадем нито на полицията, нито на провокаторите. Протестът продължава до изпълняване на нашите искания.
Искаме Закона за горите да се гласува още утре, 15.01.2009, като бъдат изпълнение ВСИЧКИ наши искания (http://forthenature.org/documents/471)
Бъдете с нас!
Ще протестираме седнали, с мълчание,
Да покажем, че идваме с мир, че не се страхуваме и няма да се примирим. Самите ние да бъдем пример, че агресията не може да продължава да управлява нашето общество!
Инструкции:
носете си шалтета/найлони за сядане
носете копия от конституцията (продава се в книжарниците, струва 1-2 лв), които ще четем седнали, в мълчание.
Да припомним нашите права на управляващите и всички с агресивно поведение. Няма сценарий, който да попречи на пробуждането на гражданското общество.
Можете да ни подкрепите онлайн на http://feelfriendly.com/
Отново разпространяваме кода за поведение по време на протестите: http://forthenature.org/news/562

Няма коментари: