сряда, 14 януари 2009 г.

КОЙТО СЕ СТРАХУВА ОТ ПРОТЕСТИТЕ НА НАРОДА, ТОЙ ИМА ИНТЕРЕС ДА ГИ ОПОРОЧИ!

От Булфото:
300 лева "на череп" са получавали вандалите, които атакуваха полицията пред парламента
300 лева на човек е била "мизата", за да се създадат безредици и да се опорочи протеста срещу правителството днес, съобщи dir.bg. Сайтът цитира двама "ултраси", които разказаха пред БНР, че са били вербувани, за да участват в днешните ексцесии пред Народното събрание. Още преди няколко дни те и други фенове получили по 300 лв. на човек, за да провокират полицията и провалят протеста.
Единият от привържениците на "Левски" каза как преди три дни се е срещнал с момче от квартал "Люлин" - Цецо Лудия, който му казал, че "трябва да се направи услуга на бате Бойко от местната фирма: да се случат провокации на самия протест, ако може да се стигне до масови безредици и сбиване". 300 лева и нагоре били обещани при добре свършена работа, предаде агенция Фокус. Момчето заяви, че това са хора от групата на Мирослав Палтеков - криминалната структура, която се занимава с разпространеняване на наркотици.
И пред Нова телевизия двама младежи, които скриха лицата си, разказаха, че са им били предлагани пари от въпросния Цецо Лудия, който бил известен хулиган от квартал "Люлин" - бивш дилър, сега наркоман.
В резултат на вандалската акция силите на реда опразниха площад "Народно събрание" и пребиха множество невинни протестиращи.
Въпреки деликатните политически последствия, полицията трябва да стигне до поръчителите, които са изпратили наркомани да хвърлят камъни по служители на МВР, протестиращи и журналисти, коментират студенти, участвали в протеста. Провалът на една наистина гражданска инициатива би дал още малко време на правителството и парламента в този му състав, но ще доведе до катастрофални последици за и без това апатичното българско общество, добавят студенти по политология

И от Нетинфо:
ПП „Зелените”
Политическа партия „Зелените” остро осъжда групите и лицата, провокиращи гражданския протест, както и полицейското насилие над протестиращите граждани на пл. “Народно събрание” днес, съобщиха от пресцентъра на партията. Според партията „полицията целенасочено осигури развихрянето на различни провокатори и ликвидира трибуната, от която последователно се призоваваше за мирни действия на протестиращите. Под претекст за бомбена заплаха полицията атакува протестиращите, но една от първите им цели беше помитането именно на високоговорителя на организаторите – с това отнеха всяка възможност на водещите да поставят нещата под контрол или да реорганизират протеста с призив за продължаването му през следващите дни. Атаката на полицията започна без никакво предупреждение. Преди това кордоните, които проверяваха за оръжие и бомби, успяха да “проспят” онези провокатори, които впоследствие се развихриха, но успяха да отблъснат много граждани, дошли да подкрепят мирния протест.
“Зелените” осъждат действията на крайни националистически групи, футболни хулигани и маскирани лица, които направиха всичко възможно, за да провокират полицаите и да изпълнят различни закани, тиражирани в публичното пространство през последните дни, че на митинга ще има провокации. Имаше опити тези групи да бъдат предварително изолирани от организацията на протеста, но нито около трибуната, нито сред хората, имаше охраняваща полиция, която да отстрани провокаторите по знак на назначените коменданти. С действията си тези групи работеха в услуга на управляващата върхушка, кмета на София и полицията, за да се постигне планираното ограничаване на правото на гражданите за протест в България”.
От партия „Зелените” призовават към подкрепа на протестиращите, изпълняване на исканията им и недопускане приемането на нов закон, ограничаващ свободата на митингите и събиранията.

От Група ГЕО: Наистина така беше - защо трябваше да изритат организаторите от трибуната и да им конфискуват микрофоните? Защото те призоваваха за спазване на закона и сценария на властта щеше да пропадне.
Сценарият е: да се компрометират и организаторите и участниците, да се промени закона за митингите и така мафията да си осигури комфортно живеене на гърба на изстрадалия народ за вечни времена!

Няма коментари: