вторник, 7 април 2009 г.

КВАРТАЛ "ГЕВГЕЛИЙСКИ" ПРОТИВ ГАРА "ВАРДАР"

http://www.gevgeliiski.com/
Отново наглост



07 April 2009

Днес на 07.04.2009г. част от жителите на кв. Гевгелийски преживяха поредния стрес от страна на държавни служители. В 14:20 ч. три дами твърдящи че са държавни служителки започнаха маркиране на дървета за изсичане. Забележете дърветата са живи и нацъфтяли и са естествения буфер между ЖП линията и квартала. На въпросите и молбата за легитимация поискани от дежурните граждани в квартала те отказаха да се легитимират и да пояснят с каква цел се маркират дърветата за сеч. Те също така преброяваха досега изсечените нелегитимно дървета в опит да ги изкарат по-малко от реалната им бройка. Също така имаха наглоста да заявят, че няма изсечени дървета, а има подкастрени клони.

Диаметърът на един такъв клон е 20 см. По държавните разпоредби обаче, всяко стебло по дебело от 6см се води дърво и не бива да се реже без разрешение.

Нещо повече, въпросните "дами" се нахвърлиха върху гражданите защитаващи квартала си, с груби думи и клевети, дори проявиха и крайно грубо държание към децата присъстващи там, при това не само с устни обиди. Според закона за държавния служител чл. 20, т. 1 и т. 2, както и чл.28, такова поведение е недопустимо.

Мили управници, гражданите на кв. Гевгелийски смятат, че това е върха на своеволието, наглостта и нахалството от ваша страна. Още повече, че тези действия са проведени след официално изнесено становище от кмета на общината да не се предприемат какви да било действия докато няма официални писмени становища от всички сезирани до момента институции.

СПРЕТЕ ТОВА БЕЗУМНО СВОЕВОЛИЕ!!! Научете се, че не вие сте държавата, а народът от чиито данъци се храните!






5 април 2009

След бруталният опит на строителната компания, ангажирана от НК "Железопътна инфраструктура", да поднови застрояването на терена около ЖП линията зад блок три на ул. Богданци, жителите на кв. Гевгелийски са в постоянна "бойна" готовност. Дават се 24 часови дежурстава, за да се предотврати евентуалното започване на строителни работи там. По традиция и тази неделя, втора след новия опит за строеж, хората от квартала се събраха за информиране за ситуацията и придвижването на жалбите и протестните сигнали по съответните инстанции на държавния апарат. Въпреки мудността на придвижването и опитите да се потулят нещата по стар български обичай, хората се надяват това безумие да се прекрати и да се върнат към нормалния спокоен живот воден до сега в тихия ни квартал.

Няма коментари: