петък, 24 април 2009 г.

НЕ! на "България - троянски кон на путинова Русия в Европа"!


Reuters 24.04.2009


НЕ! на „България – енергиен център на Балканите”
НЕ! на „България – ‘троянски кон’ на Путинова Русия в Европа”
ДА! на „За да остане чиста природа за хората в България”
Под горното мото, членове на Асоциацията на свободното слово "Анна Политковская" заедно със зелени активисти, протестираха на "Орлов мост" в София от 11:00 ч. до 14:30 ч. на 24.04.2009 г. по време на енергийния форум.
Обявеният за 25.04.2009 г. – от 11:30 ч., помен за мъчениците на българската демокрация на Мемориала-Пантеон на жертвите на комунизма, в градинката пред НДК, бе отменен

Reuters 18.01.2008

от организаторите поради оповестената от МВР тридневна пълна блокада около НДК.
Организаторите изказват своята благодарност на правоохранителните органи от МВР за техните адекватни действия по време на протеста на "Орлов мост", като не се намесваха да осуетяват действията ни, съгласно заявеното място по Закона за събранията, митингите и манифестациите.
В противовес на МВР, Столична община се опита да попречи на протестa, като от щаба на Бойко Борисов изпратиха до медиите лъжовна информация, че протестът е преместен в "Южния парк". Така бяха измамени представителите на "Дарик", БиТиВи, ТВ"Европа" и БНР"Хоризонт". За това нарушение на Закона за СММ, ние призоваваме Прокуратурата да се самосезира и да потърси наказателна отговорност от кмета на София Бойко Борисов, съгласно чл. 174а, ал. 1 от Наказателния кодекс-Раздел VIII Престъпления против свободата на събранията, митингите и манифестациите: “Който с насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин разтури или попречи да се проведе събрание, митинг или манифестация, допустими по Закона за събранията, митингите и манифестациите, се наказва с лишаване от свобода до две години”.

Булфото

от в. Дневник

от в. Дневник

от в. Дневник



Няма коментари: