събота, 8 март 2008 г.

В. Дневник за пресконференцията:


Жители на четири софийски села твърдят, че са изнудвани да продават земята си

от Дневник [1674 прочитания]
07 март, 15:23 E-mail

Има и форум:
от Богаташ Анонимен, Радостно 07 март, 21:09 7 Обиден или неуместен коментар?

Това е напълно законен бизнес, според принципите на пазарната и икономика. Съда се подчинява също на тези принципи. Съдиите в Страсбург също хранят дечица. За съжаление след промените нямаше с какво друго да ви накараме да гласувате за нас богатите освен да ви замаеме главите с връщане на имоти. Сега парите не са проблем, ще изкупим законно това което ви се даде за временно ползване.Следващия етап е изкупуването на жилищата ви. Тази раздробеност на собственноста е много дразнеща, спъва бизнеса ми. Ще стана още по богат, когато ви направя наематели в бившите ви жилища. Това ще стане постепенно докато продължавате да се делите на сини-червени. Продължавайте да се делите и да се мразите, както в началото на промените. Продавайте и не мислете за вашите деца и внуци.Възпитавайте ги на примиреност и безропотно послушание. Недоволните насърчавайте да се махат от МОЯТА ДЪРЖАВА Моите деца ще управляват останалите послушници.

No Avatar Available! от awtor Анонимен, Неутрално 07 март, 18:44 6 Обиден или неуместен коментар?

Това което може да се направи е да се консултирате с адвокат и ако правата ви наистина са нару6ени търсете правата си в Стразбург, осъдете държавата тези мизерници си го заслужават не се предавайте, не бива да раболепни4им пред мафиотите със сини и бели яки4ки, максимата вси4ко е далавера трябва да отиде по дяволите най-накрая тук става въпрос за здравето ви и за бъде6ето на децата ви. Ако имате доказателства за заплахите направо в Страсбург, българските съдили6а няма да помогнат, това са засегнати нематериални интереси съ6о, инудване, заплахи, вси4ко е подсъдимо в нормалните държави и струва скъпо.

No Avatar Available! от Тото Анонимен, Неутрално 07 март, 18:24 5 Обиден или неуместен коментар?

Нищо вече неможе да ме учуди в тази тотално мафиотизирана страна. Хора пазети си имотите, защото такива мръсници, като мултимилионера Банов и Ковачев ограбиха земите на хората по морете. Естественно с помоща на централната подкупна власт. Единственно спасение търсете в Брюксел. ЕС има представителство в София.

No Avatar Available! от Kanuist Анонимен, Неутрално 07 март, 18:20 4 Обиден или неуместен коментар?

Минаващ, отдавна апетитни с не само южните склонове, тъй като и други разположения не пречат за активния бизнес-не си ли видял какво е в самата река Исъкр между жп спирка Орлин и гара Своге> там вънкиват непрекъснато цехове и дейности за сметка на корекции на речната форма и динамика и само един Господ знае докъде ще стигне това и кога ще се лучат неочакваности \пак ли\ за надвисващите магистрални ж п коловози и тунелите им Работи се с размах надхвърлящ местния бизнес и неразбиран от околното вилно и местно население в очакване на пълно изместване или заприщване на Искъра

No Avatar Available! от ANTI-----PROSTOTIQ Анонимен, Неутрално 07 март, 18:19 3 Обиден или неуместен коментар?

Тоест както правеха мутрите в на4алото на 90 години,РЕКЕТ,с една дума.20 години минаха от тогава и все още тези гадини продължават по старому.Това е отвратително.

No Avatar Available! от Спиридон Анонимен, Любопитно 07 март, 18:09 2 Обиден или неуместен коментар?

Е, да де, ама един живот се живее. Кво ме топли, че моите наследници ще се облажат изневиделица?

No Avatar Available! от минаващ Анонимен, Неутрално 07 март, 17:17 1 Обиден или неуместен коментар?

Това са южните склонове ! Слънцето ги огрява от сутрин до вечер ! Това ще бъде новия Бевърли хилс...И Драгалевци и Бояна ще залязат...Предопределено е !
Който сега се излъже да продава,след време гъзо ще си хапе от яд...

ЕТО КАК СТОЛИЧНА ОБЩИНА ОТВРЪЩА НА УДАРА /според БГНЕС/

СО не е откривала процедура за смяна на предназначението на 4 000 дка земя в район „Нови Искър”

07.03.2008
Столична община не е откривала процедура за смяна на предназначението на 4 000 дка земя в район „Нови Искър”. Това заявяват от общината във връзка с изказвания на представители на Сдружение „ЕкоМрамор” за открита от Столична община процедура за промяна в статута на 4 000 дка земя в землищата на селата Кубратово, Негован, Чепинци и Мрамор и обвиненията в задкулисни договорки на общината с фирмите, които добиват инертни материали в споменатите земи.

В Столична община промяна в статута на земите не е обсъждана и няма открита подобна процедура. По повод обвиненията, че не е имало обществено обсъждане на Общия устройствен план напомняме, че такова е проведено в район „Нови Искър”, в чиито границите попадат четирите села. Твърденията, че представители на общината са направили „сделка с фирмите, произвеждащи инертни материали, на които общинарите искат да предложат балирания софийски боклук за изгаряне” по никакъв начин не отговарят на истината. Общински служители не са провеждали срещи с представители на заинтересованите фирми. Доколкото сме запознати, в момента тече процедура по ОВОС (оценка за въздействие върху околната среда) на проекта, която ще покаже възможно ли е добиването на инертни материали на тези 4 000 дка и която се извършва от МОСВ, а не от Столична община. Общината ще даде своето становище в рамките на ОВОС. Разрешителните за дейност на кариери се издава от МРРБ.
Считаме за некоректно обвързването на проектите за добив на инертни материали и проекта за строеж на инсталация за преработване на твърдите битови отпадъци на Столична община. Ако жителите на селата Кубратово, Негован, Чепинци и Мрамор чувстват натиск да извършват действия против волята си, а именно „ подставени фирми изнудват жителите на Кубратово, Негован, Чепинци и Мрамор и искат да изкупят частните им селскостопански имоти”, от СО съветват да се обърнат към компетентните органи. /БГНЕС
БГНЕС

ЕКО МРАМОР предоставя публична информация от миналото лято за проведени преговори с циментовите заводи за горенето на брикетите от боклук:

Вестник "Строителство,градът":

Две фирми имат интерес към производството на цимент от отпадъци

"Холсим България" АД и "Дев­ня цимент" АД са заявили писмено своя интерес към използването на сепарирани отпадъци от Столичната община при производството на циментов клинкер под формата на гориво. Това заяви столичният кмет Бойко Борисов пред общинския съвет на 12 юли. Дружествата имат такава практика и към настоящия момент. По време на срещи със Столичната община са били обсъдени възможността и условията за бъдещо оползотворяване на отпадъци от дейността на инсталациите за предварително третиране.
В настоящия етап продължават процедурите по подготовка на подробни устройствени планове на площадките за изграждане на инсталации за третиране на отпадъците на София. Тези площадки са ЗСК "Кремиковци", "Хан Богров", пречиствателната станция за отпадни води "Кубратово", с. Яна. Необходимата информация ще бъде окончателно подготвена и внесена в РИОСВ - София, до 20 юли 2007 г. Предстои процедура по екологична оценка и обществено обсъждане на изготвените доклади.
Същевременно е извършено съгласуване на изготвения работен проект за изграждане на инсталация за третиране и пречистване на инфилтрата от депото за битови отпадъци в кв. Суходол. За проекта са получени положителни становища от Басейнова дирекция "Дунавски район" - Плевен, и РИОСВ - София. Предстои внасяне на заявление за финансиране реализацията на проекта със средства от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.
Започнала е работа по проект за популяризиране и въвеждане на домашно компостиране на зелените отпадъци от домакинствата, информираха също от общината.

"За града":

Квотите за столичния боклук в Пловдив и Карлово се изчерпва до края на ноември

Резервните варианти на кметството са Суходол и "Девня цимент"

от Виолета Керемидчиева | 12 юли 2007, 13:34office@zagrada.bgИзпращане на приятел

Ако върви с досегашните темпове, до края на ноември ще бъде изчерпана квотата за извозване на отпадъци в Пловдив и Карлово, каза зам. кметът по екология Мария Бояджийска пред днешната сесия на Столичния общински съвет. До този момент за извозени 120 хил. тона боклуци. Квотите за Плодвив са 200 хил. тона, а за Карлово - 80 хил. тона. Алтернативите, върху които кметството работи, са отваряне на депото в Суходол, както и договор с "Девня цимент". До 27 юли РИОСВ - София трябва да изнесе предварителните резултати от разговорите с "Холсим-България", собственици на "Девня цимент", за евентуалното използване на софийските отпадъци като суровина в произвоството.

До 30 септември 2007 г. ще бъде направено социологическо изследване на мнението на софиянци относно работата на фирмите за разделно събиране, които работят на територията на столицата. Идеята е въз основа на резултатите общината да изготви изисквания и критерии към организациите за оползотворяване на опаковки със съответната система за оценка и контрол.

Кметът Бойко Борисов заяви след заседанието, че вече дванадесет столични района - половинаата от всички, е започнало въвеждането на домашно компостиране на растителни отпадъци от градините. Идеята е хората да ги събират и да ги използват като тор за градината, като така ще се намали общото количество отпадъци, които се изхвърлят. Той каза още, че до април 2008 г. ще бъдат готови подробните анализи на състава на отпадъците, които се изхвърлят в различните райони на София, което ще помогне много за изработването на конкретни планова за справяне с проблема.

Няма коментари: