вторник, 9 септември 2008 г.

ЩЕ ОСТАВИМ ЛИ РИЛА ДА ИЗГОРИ?!

Положението е бедствено - в национален мащаб!
Дали го осъзнава нашето правителство?
Или някой има интерес Рила да изгори?


От Агенция Фокус


Пак безпомощни пред огъня
09 септември 2008 | 02:08 |
Продължава гасенето на пожара в Национален парк „Рила”. Френските самолети, които ЕС прати в помощ на България, се включиха в потушаване на огъня на шестия ден. Пожарът е локализиран, но все още не е потушен. Най-тежка остава ситуацията в западния фронт. 260 души от ГД „Пожарна безопасност и спасяване”, Министерството на извънредните ситуации (МИС), Министерството на отбраната (МО), жандармерията, полицията, лесничействата и общински фирми от Благоевград участват в гасенето на пожара. Към тях се присъединиха и доброволци от съседните общини.
Предстоят допълнителни уточнения с гръцката страна относно възможностите й за изпращане на помощ. Огнената стихия постави за пореден път остро въпроса за необходимостта от модернизиране на техническия парк, защото пред бедствието винаги ще сме безпомощни, ако нямаме с какво да реагираме.
Междувременно в местността "Мечката" бе обявено бедствено положение заради пожар в местността "Мечката". Междувременно от НИМХ при БАН съобщиха, че до края на седмицата не се очакват валежи.

Няма коментари: