четвъртък, 2 октомври 2008 г.

НАКАЗАНИЕ ЗА КМЕТА НА НОВИ ИСКЪР

НОВИНА ОТ РИОСВ -СОФИЯ:

http://www.riew-sofia.org/index.php?option=com_content&task=view&id=400&Itemid=80&lang=BG




Все още не е почистено незаконното сметище в с. Доброславци, район Нови Искър
Все още не е почистено незаконното сметище в с. Доброславци, район Нови Искър. Това установиха експерти на РИОСВ – София при направена проверка на място в района. В края на август 2008 г. беше дадено предписание на кмета на район Нови Искър да бъдат почистени и извозени натрупаните строителни и битови отпадъци в м. „Меча ровина”, с. Доброславци. Срокът на предписанието изтече на 19.09.2008 г.
Във връзка с подаден сигнал в РИОСВ – София за депониране на отпадъци и земни маси в землището на с. Доброславци, район Нови Искър експерти от столичната екоинспекция извършиха поредица от проверки на място. Установено е, че върху насипаните земни маси са изхвърлени битови отпадъци примесени със строителни отпадъци (асфалтови и бетонови късове).
За неизпълнение на даденото предписание на кмета на район Нови Искър ще бъде наложена административно наказателна отговорност.
29.09.08 г.


Гражданите на Нови Искър и на съседните райони няма да приемат престъплението да се потули с една глоба и мъмрене с половин уста за кмета.

Необходимо е пълно изчистване на дерето, което трябвада стане преди да паднат поредните проливни дъждове. Дерето представлява уширение на коритото на река Червена, която замърсява р. Блато и Искъра, а пораженията върху подпочвените води са непредвидими и неконтролируеми, ако отровите от "Фармахим" останат на мястото си. Застрашено е здравето на хората от цялото Софийско поле.
Остава въпросът защо кметът Котов, при всичките сигнали, жалби и предупреждения от граждани, позволи да бъде извършено това екобезобразие.
А за двете дупки, които зеят в двора на "Софарма" - шефът на фирмата да каже защо разби законното хвостохранилище, изолирано и бетонирано и с каква съвест струпа отровите край нивите на хората!

ГРУПА ГЕО

Няма коментари: