четвъртък, 19 март 2009 г.

НЕКА СЕ ПОУЧИМ OT ЖИВОТНИТЕ!

Британски лабрадор събира бутилки за рециклиране

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2016371

Тaби е намерил и донесъл на собственичката си близо 26 хил. празни пластмасови бутилки, захвърлени от недобросъвестни граждани през последните шест години, а тя ги оставяла в съответните контейнери.


Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британски лабрадор на име Тaби е събрал за рециклиране близо 26 хил. празни пластмасови бутилки, захвърлени от недобросъвестни граждани, през последните шест години.

Да ги изнамира, изравя и носи на собственичката си по време на редовните разходки било любимо занимание на кучето еколог, разказва Би Би Си.

Преди да връчи трофеите на 51-годишната Сандра Гилмор, той ги смачквал в устата си, а тя ги изхвърляла в определените за това контейнери.

Тaби събирал поне по шест бутилки по време на двете си разходки за деня. В името на каузата четириногият природозащитник бил готов да се завре под храстите и дори да влезе във водата, за да докопа отпадъците.

Радвам се, че има по-голям нюх за пластмасови бутилки, отколкото за кокали, шегува се представител на кметството в британското градче.

Тъби бил зелен активист още от съвсем малко кученце. Собственичката му е горда, че двамата допринасят за чистотата в града и по-доброто състояние на планетата.

Тя си обяснява страстта му с особения звук, който издават пластмасовите бутилки, когато ги мачка в устата си. Единственият проблем е, когато в тях има останала недопита течност.

Благодарение на неуморния Тaби родното му градче в Южен Уелс е първенец в рециклирането - на цели 42% от отпадъците.

Няма коментари: