сряда, 7 ноември 2007 г.

БАЛИТЕ С БОКЛУКА ВЗЕХА И ЧОВЕШКА ЖЕРТВА

НИЕ ОТ ГРУПА ГЕО ПРИЗОВАВАМЕ ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ:
ДОГОВОРИТЕ ЗА БАЛИРАНЕ ДА СЕ РАЗВАЛЯТ!ФИРМИТЕ ГИ НАРУШАВАТ СИСТЕМНО!
ДА СЕ ПРЕКРАТИ НЕЗАБАВНО БАЛИРАНЕТО!
ЗА ДА НЯМА ПОВЕЧЕ ТРАГИЧНИ СЛУЧАИ!
ЗА ДА СПРЕ ТОРМОЗЪТ ВЪРХУ НАСЕЛЕНИЕТО С МИРИЗМИТЕ И ЗАРАЗИТЕ!
ЗА ДА СЕ ПРЕКРАТИ НЕПРЕСТАННАТА ЗАПЛАХА ВЪРХУ НАСЕЛЕНИ МЕСТА, ЧЕ ИМЕННО ТАМ ЩЕ ДОЙДАТ БАЛИТЕ!
ДА СЕ ПРЕМАХНАТ ПИРАМИДИТЕ ОТ БАЛИ-ПАМЕТНИЦИ НА ГЛУПОСТТА И КОРУПЦИЯТА!

БГНЕС:
Жена загина, затисната от бала с боклук в Цалапица
Според непотвърдена информация, около 700-800 килограмовата бала е паднала от камион от 5-6 м височина и е затиснала 51-годишната жена

КАКВО НАПРАВИ ГРУПА ГЕО ЗА ДА ВЛЕЕ МАЛКО РАЗУМ В ГЛАВИТЕ НА ИНСТИТУЦИИТЕ:

  • Инициативните комитети и сдружения от ГГЕО заведоха дело срещу РИОСВ за незаконно разположената площадка за балиране между Мрамор и Требич. На път е да го спечели, но Съдът "услужливо" се бави. Естествено, услугата е в полза на властите.
  • Информира периодично Европейската комисия и в частност Г-н Барозо как в България се "хармонизират" законите, касаещи околната среда, как се спазват законите, как контролните органи изпълняват задълженията си.
  • Води дело срещу кмета на София поради неизпълнено искане да прекрати договорите за балиране, които фирмите нарушават периодично.
  • Води дело срещу МОСВ, поради това, че разрешава складиране на бали край Кремиковци, Дружба, Г. Богров без извършен ОВОС.
  • Води дело срещу МОСВ поради това, че допуска функционирането на депата за бали край Дружда и Кремиковци без комплексно разрешително.

Съдебната власт протака, Столична община и МОСВ се ослушват и чакат чудо да стане, а прогнозите да има някакво решение са чак за 2011г.
В това време обръчите около боклука ловят златни рибки в тези мътни води.
Знаят ли в МОСВ , в Столична община, в Съдебната власт кой ограбва и застрашава живота и здравето вече не само на софиянци?
И защо допускат това?
Само престъпно бездействие ли е това или вече има и действие?

Няма коментари: