петък, 30 ноември 2007 г.

ВЗРИВЪТ НА "ЩАСТЛИВЕЦА" - НЕЗАКОНЕН, А СДЕЛКИТЕ С ИМОТА ЗАКОННИ ЛИ СА?

От "Медиапул":

Екоинспекцията написа акт за взрива на „Щастливеца”

Заради несъгласуваното със столичната екоинспекция взривяване на хотелския комплекс "Щастливеца",разположен в природния парк "Витоша", РИОСВ – София състави акт на собственика "Алеко Щастливеца” ООД. Това съобщиха от екоинспекцията в петък.

Преди ден един от най-старите хотели на Витоша “Щастливеца” бе взривен, за да може на неговото място да изникне нов 5-звезден хотел. Предвижда се строителството му да започне през следващата година.

При извършена проверка по текущ контрол в парка "Витоша” експерти от столичната екоинспекция са констатирали, че собственикът на хотела е извършил разрушаване на комплекса използвайки микро-взривна технология. Установено е, че взривяването не е съгласувано с Министерството на околната среда и водите, за което носи административно-наказателна отговорност

Преди три години бившият областен управител Росен Владимиров (ДПС) продаде земята под хотел „Щастливеца” с размер 7500 кв. м на смесено българско-швейцарско дружество. По-голямата част от сумата при продажбата на земята в националния парк бе изплатена с компенсаторки.

Няма коментари: