събота, 3 март 2007 г.

Какво се случва на националния ни празник на незаконната площадка в Горни Богров

Съобщение за медиите 03.03.2007 г.

ТРЕВОЖЕН СИГНАЛ ОТ ПЛОЩАДКАТА В ГОРНИ БОГРОВ ! ! !

ПРОВОКАЦИЯ - ОПИТ ЗА ПАЛЕЖ на КРАДЕНА КОЛА ? ! ?

Уважаеми представители на печатните и електронни медии,

Рано тази сутрин Борис Борисов от Инициативен комитет Горни Богров, директно от площадката, подготвяна за временно съхранение на балираните ТБО на София, ни се обади със следния тревожен сигнал за току-що извършена провокация:

Пред площадката, намираща се в землището на с. Горни Богров, тази нощ е направен опит да бъде запалена кола – оказва се, че това е крадена кола, като в момента на опита за палеж протестиращите са засекли извършителите, които веднага са упели да избягат от там с друга кола. Както знаете, от няколко дни на площадката има денонощно хора от с. Горни Богров и от с. Мусачево, които протестират и дежурят там. Нито запалената кола, нито тази, с която неизвестни лица са избягали веднага при видяния палеж, са на някой от хората там, както и да са познати на някой от протестиращите.

Веднага е сигнализирана полицията за случилото се, която своевременно е дошла на мястото. В изоставената кола са намерени туби с гориво. Открит е и собсвеника на открадната кола.

Всички от присъстващите протестиращи граждани на мястото на събитието се разграничават от този провикативен акт, който, обърнете внимание, се извършва вероятно не случайно точно днес – 03.03.2007г., Националния празник на РБългария ?!?

Както вече сме Ви информирали нееднократно, мирните и законови протести на населението продължават повече от три седмици, като освен митингите, пресконференциите, участия в редица предавания в медиите, двата инициативни комитета от Горни Богров и Мусачево, заедно с НД “Екогласност”, Сдружение “Нови хан – Европейско селище”, ИК “Мрамор” и Екосдружение “Връбница – Надежда”, са подали Жалба до ВАС, Сигнал до Гл.Прокуратура и Искане за намеса до МОСВ, МИЕ и МРРБ.

Всички са решени протестите да продължат до произнасянето на компетентните органи за това, че площадката е незаконна. Дано тази положителна развръзка се случи по-скоро, тъй като напрежението и психическия тормоз върху хората е изключително голямо.

За Ваша информация, утре – 04.03.2007г., от 15:00, в центъра на с. Мусачево ще се проведе протестен митинг. Заповядайте!

Вярваме, че чрез Вас горното събщение максимално бързо и точно ще бъде публикувано!

С благодарност!

Група Граждански Екологични Организации (ГГЕО)

      http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1013632

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1013632

      http://www.focus-news.net/?id=n658588&chain=1



3 коментара:

Анонимен каза...

Тези провокации са патент на управлявашите мутрагенски структури. Явно вече са изчерпани всички свободни плошадки и те са в безизходица, така че и този път, не правят изключение! Спомняте си как в Нови Хан, кмета имаше наглостта да си запали старата къща, за да хвърли вината върху протестиращото срещу продажбата на гората население, което им пречеше да се реализира продажбата. Тук пък палят кола! Нищо ново под Слънцето!

Анонимен каза...

На добър час!
Този граждански форум ще бъде един гарант за свободата на словото и демокрацията.
Поздрави на инициаторите и на Администратора.

Анонимен каза...

Прав е кмета Борисов - няма безплатни неща, всичко се плаща. Важно е кой и за какво плаща. Хората от Г.Богров и Мусачево си плащат сами - и време и пари. Докато кмета Борисов, освен рушветите и комисионните, му се плаща добра заплата, за да си върши работата, която за съжаление не я върши. Ами да си върне заплатите тогава и да си ходи.