понеделник, 26 март 2007 г.

ЗАЩО КМЕТЪТ НА СОФИЯ – БОЙКО БОРИСОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА ЛЪЖЕ И ОКЛЕВЕТЯВА МИРНИТЕ ПРОТЕСТИ В ГОРНИ БОГРОВ?!?

Съобщение за медиите 28.03.2007

УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ПЕЧАТНИТЕ И ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ,

Повод за това наше прес-съобщение е публикуваната на 26.03.2007г. във в. Монитор статия със заглавие/подзаглавия (пълния й тескт е прикачен към настоящото):

http://www.monitor.bg/article?sid=&aid=114743&cid=1&eid=1018

Колкото повече партии управляват, толкова по-малко стават отговорностите

Опозицията циментира коалицията

Бойко Борисов, Кмет на София и неформален лидер на ГЕРБ: Аз съм единственият враг на статуквото

Елина НИКОЛЧЕВА

В тази статия, където на цяла страница кметът Борисов прави една от поредните си реклами на своята и „единствена” партия ГЕРБ, той твърди следното, което е абсолютна лъжа и клевета и накърнява достойнството на гражданското общество, омаловажавайки и изопачавайки конституционно право на всеки гражданин свободно да се сдружава и да протестира съгласно закона, именно:

Спряха живите вериги, предаванията от Цалапица, Карлово, Богров, даже колегите от Богров дойдоха да ми се извинят за това, че са били употребявани седмици наред.

Преди всичко, всеки човек (това включва и г-н Борисов), независимо от това какви цели си поставя и какви интереси има, е непочтено и не трябва да лъже.

На тази въпросна среща, състояла се по покана на кмета Борисов и проведена на 20.03.2007г. в неговия кабинет на Московска, ние, около 30 представители на трите неправителствени граждански организации – двата инициативни комитета от селата Горни Богров и Мусачево и Сдружение „Нови хан - Европейско селище”, недвусмислено и категорично заявихме нашето несъгласие точно кмета Борисов да представя нееднократно чрез медиите, че протестите ни са дирижирани и манипулирани, с което той се съгласи. Твърдо заявяваме и никога не бихме допуснали някой да ни „употребява”, било то партия – даже и ГЕРБ, организация, фондация, асоциация, алианс, структура, икономическа групировка.

За пореден път заявяваме, че протестите ни са основателни, законни и неманипулирани и в момента очакваме да се произнесе съда (ВАС) и прокуратурата (ГП) по нашите жалби и сигнали за „законността” на площадката за „временно” съхранение на балите на София, намираща се в землището на с. Горни Богров и в непосредствена близост до с. Мусачево.

Според нас, спазването на законите в една правова държава е основният белег за това доколко се прилагат демократичните принципи, права и свободи.

Ние считаме, че за това да ползваме свободно гражданските си права както и да изискваме съгласно закона нормални условия за живот, не трябва да питаме някого или ако го правим, не следва да се извиняваме на когото и да било, че даже това да е и г-н Бойко Борисов.

УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МЕДИИТЕ,

Молим чрез вас да достигне следното наше становище до кмета на гр. София: „Г-н Борисов, докато наистина не се извините на засегнатото гражданско общество за тази ваша лъжа, не разчитайте на каквото и да е партньорство с нас, макар че винаги досега сме били принципни и коректни, не сме прибягвали до популизъм и клевети, за разлика от Вас”.

С УВАЖЕНИЕ, п/п (О. Чипев)

За повече информация:

Борис Борисов - ИК „За екологична и гражданска защита на жителите на Г. Богров”, GSM 088 768 79 91

Павел Бонев - ИК „За опазване на околната среда в село Мусачево”, GSM 089 794 80 89

Огнян Чипев – СНЦ “Нови хан - Европейско селище”, GSM 088 757 45 30

Няма коментари: