четвъртък, 13 септември 2007 г.

ГУЗНА ПОКАЗНОСТ И ЗАГРИЖЕНОСТ - ВЕЧЕ СМЕ ПО ПРАВИЛАТА!



Министър Джевдет Чакъров ще направи първа копка на пречиствателна станция в Балчик


Похвално. Крайно време беше.

Защото сега можеш да усетиш аромата на фекалните води от огромните ТИМ-аджийски хотели, както си седиш над водата и си пиеш кафето в кой да е от иначе приятните наколни ресторанти.

Та и за пречиствателни инсталации трябва да се мисли по отрано. А може би е така?

Може пък за 59-те "щури къщета" на терена на Ботаническата градина да е навреме помислено?

Нали вчера Биолчев и Данаилов братски се прегърнаха, разбраха се - за какво? Как да си делят парите за входа. За собствеността на терена не знаем дали ректорът на СУ ще продължи да има претенции. Ако му запушат устата с определена бройка в легловата база на новия почивен комплекс, който ще се гради в Ботаническата градина, определени преференции при ползването на другите благинки - басейни, тенискортове, винарна и подбрана колекция вина от енотеката /само за ценители и разбирачи/ - е, ще кандиса човекът.
Всичко за благото на Човека, пък Аlma Mater-ът им да върви по дяволите!

Много първи копки има да прави Чакъров - из цялата страна отпадни води се вливат направо в реки, езера и в Черно море без каквото и да било пречистване.

Но специално тази първа копка трябваше да се види. Да е видно колко е загрижено правителството ни, как всичко се прави по правилата, когато се нарушават закони, когато се прескача съдебната система, когато пак трябва да се разруши и опошли нещо хубаво, създавано десетилетия.

Когато трябва да се строи в СВЛАЧИЩНА ЗОНА!

ПОМНЕТЕ!

Няма коментари: