вторник, 12 февруари 2008 г.

ДЪРЖАВАТА МНОГО ОБИЧА КРАСИМИР ГЕРГОВ

Кр. Гергов за "нещата, както са" с голф дружеството на МС

"Държавата дава терен и после получаваме инфраструктурата"

Създаването на държавно дружество за голфтуризъм ″Голф развитие″ е било замислено в подкрепа на частни инвеститори в този бизнес. Това призна в прав текст пред БНР рекламно-медийният бос и крупен инвеститор в голфиндустрията Красимир Гергов.


Целият текст в Mediapool>



А биологът Росен Цонев разобличава мита за това , как голфигрищата съхраняват природата:

"Унищожават уникални природни местообитания

От своя страна преподавателят по екология и екосистеми в Биологическия факултет на Софийския университет Росен Цонев оспори тезата на правителството за запазване на природата чрез построяването на голфигрища. Пред БНР той съобщи, че едно от частните голфигрища около Балчик притежава ″неистинска оценка на въздействие на околната среда″. Той каза още, че при строежа на игрищата са унищожени уникални природни местообитания на повече от 12 хиляди години. ″Това е напълно изкуствено съоръжение″, каза екологът, като напомни, че игрищата се покриват със специални изкуствени тревни чимове и насаждения.

Росен Цонев изрази недоумението си, че в най-безводната част на страната – Североизточна България - се строи голфигрища, което изисква непрестанни напоявания. Това навява подозренията, че инвестициите са повече във ваканционните селища и продажбата на луксозните апартаменти и вили в тях, отколкото в самия голф."

И ето защо голфът не обича околната среда>

Няма коментари: