четвъртък, 3 юли 2008 г.

ВЗРИВОВЕ В ЧЕЛОПЕЧЕНЕ

.
Гражданските организации в Челопечене от няколко години повдигат въпроса за военните складове и полигона, разположени на територията на селото, правят запитвания за веществата, които се съхраняват и за риска, който съществува. Единстеният отговор, който обаче получават, е, че това са секретни военни обекти и да не си пъхат гагата там, където не им е работата.
А на този, чиято работа са складовете за боеприпаси?
Видяхме резултата - престъпна безстопанственост и безхаберие.

Но опасност няма ..... за жителите на София. И качеството на въздуха в столицата било в нормите. Да, но при НДК и на запад.
Питаме ние господата министри и онези, чиято работа е да се грижат за безопасността на хората:
ЖИТЕЛИ НА КОЯ ОБЩИНА СА ГРАЖДАНИТЕ ОТ ЧЕЛОПЕЧЕНЕ, ЧЕПИНЦИ, ГОРНИ БОГРОВ?
Защото опасност за тях има - затова ги евакуират.

И какво стана с резултатите от измерването на токсични вещества на въздуха в селата около взрива, за които щеше да ни уведоми министърът на околната среда д-р Джевдет Чакъров до 15 минути /това го каза в 8 часа сутринта -няма по-дълги 15 минути/?
Ще стане май това, което става с всички други резултати от изследване на въздух, води и почви в замърсени райони, с които се занимава изпълнителната агенция по околна среда /когато се случи да вземе проби/***.

***Съгласно ЗООС, ЗОЧВ /закон за опазване чиастотата на атмосферния въздух/,

Наредба 7 – ДВ брой 45/1999 г.; съответните държавни органи са длъжни да информират населението за качеството на атмосферния въздух и оценка на здравния риск.


И от Нетинфо

Няма коментари: