сряда, 30 юли 2008 г.

ЧЕТВЪРТЪК 31 ЮЛИ ПО КАНАЛ 1 ЗА ТОКСИЧНАТА ПРЪСТ В НОВИ ИСКЪР

ОТ 8:50 СУТРИНТА В ЧЕТВЪРТЪК 31 ЮЛИ ИМАШЕ ПРЕДАВАНЕ ЗА НАЙ-ГОЛЯМАТА ЕКОЛОГИЧНА КАТАСТРОФА В РАЙОНИТЕ НОВИ ИСКЪР, ВРЪБНИЦА И НАДЕЖДА!

Ще се запознаете със следния проблем:

В дере край село Доброславци, което се оттича в Червена река и в река Искър, са струпани межди 60 000 и 100 000 куб.м. замърсена с химикали от промишлеността пръст.
Пръстта е утъпкана и заравнена. При проверката си РИОСВ окачествява този терен като "рекултивиран"!!!
Не само РИОСВ, Гражданска защита, Прокуратурата, местните и държавните власти / чийто е и теренът/ не си вършат работата, а прикриват престъпниците. Докато вървяха камионите кметицата на Доброславци изрично беше предупредена, че се стоварва токсична пръст, но тогава тя си затвори очите и разпъна чадър над престъпниците.
А последствията са за населението от много по-обширни райони, отколкото изглежда на пръв поглед: всички населени места покрай реките Червена и Искър. И още по-страшно, чрез подпочвените води, които не се знае накъде точно текат, засегнати могат да се окажат и много други жители на Софийското поле, които черпят вода за пиене и напояване от собствени кладенци. Заразени могат да се окажат и много естествени извори, които хората ползват за пиене, когато спрат водата за ремонт /което често прави "Софийска вода"/.

За проблема горните институции получиха сигнали още в средата на май от две сдружения. Имитираха проверка, която като всички проверки из българските бакии, някъде се затлачи, а проверяващите органи отчитат добре свършена работа.

А населението е обречено за 50, 100, 200 години напред.
Простира ли ви се взорът толкова надалеч, господа управници?

Група ГЕО

1 коментар:

Анонимен каза...

преди бали сега токсични отпадъци,абе защо не докарате и космически отпадъци барем да пукнем всички жители от северните райони,да видим тогава кой ще управлявате и кой ще тормозите.
евала на еколозите и техните сдружения който не мълчат за разлика от вас местната власт.
поучете се от тях те истински европейци и БЪЛГАРИ,които милеят за родината и екологията.