понеделник, 28 юли 2008 г.

OTВОРЕНО ПИСМО ОТ "ЗА ДА ОСТАНЕ ПРИРОДА В БЪЛГАРИЯ'

ЗА ДА ОСТАНЕ ПРИРОДА В БЪЛГАРИЯ

Отворено писмо до Агенция Фокус и другите медии

България, 26 юли 2008 г.

Отправените обвинения от кмета на Сапарева баня към природозащитници в тероризъм чрез залагане на мини и бомби по пътя на бетоновозите към Седемте Рилски езера са груба инсинуация и опит да се провали акцията на природозащитни организации и граждани в защита на Рила.

http://www.focus-news.net/?id=n1006753&chain=1

Въпреки заплахите на кмета на Сапарева баня, акцията ще бъде реализирана в неделя, 27 юли 2008 г., от 12 часа на входа на Национален парк „Рила” в подкрепа на усилията на Дирекцията на парка и полицията да спре незаконното влизане на тежко и лекотоварни автомобили на територията на парка. Над 30 подръжници на законността и реда от цялата страна ще участват в акцията в помощ на полицията и НП Рила.

Това, че Агенция „Фокус” публикува подобни становища без да потърси мнението на природозащитните организации, издава прилагането на непрофесионални стандарти и подозрение, че се обслужват определени икономически и корпоративни интереси. Произходът на писмото и фактическото му съществуване следва да бъдат доказани от Агенция „Фокус”.

Повтаря се историята с Банско – същото незаконно строителство, същият черен ПР и похвати. П екоорганизациите бяха обвинени в предупреждения за бомби, които не бяха доказани. „Резултатът от „анонимната заплаха” беше, че с обществени стредства инвеститорът на Банско си свърши частна работа – смъкването на лавината, която заплашваше живота на скиорите на Бъндеришка поляна”, коментира Цвета Христова от коалицията „За да остане природа в България”.

„Нашите методи категорично изключват насилствени и терористични действия и с всичките си инициативи досега сме го доказали. Това го знаят много добре и медиите и кметът на Сапарева баня”, заявява Вера Петканчин от Граждани за Рила. „Крайно нелогична е реакцията на кмета на Сапарева баня, който от една страна казва, че подателят на писмото се е разграничил от екоорганизациите, а от друга страна поставя знак на равенство между екотерористите и екоорганизациите и построява цялото си изказване на едно погрешно допускане.”

“Ние Природозащитниците от “За да остане природа в България” и “Граждани за Рила” декларираме, че истинските терористи са перачите на червени пари унищожаващи с терористични строителни действия девствените български планини и Черноморие! Червените олигарси и помежду си контактуват с терористични методи - убиха Кюлев, , Луканов, Илия Павлов и други престъпни "съветници" на Президента. Дедите на сегашната червена олигархия ограбила България, извършиха най-позорния акт в историята на България - атентата в църквата Света Неделя.

Тероризмът е в душата на червената олигархия и мутрите техни протежета унищожаващи в момента България!

Червения тероризъм в България никога не се е вихрил с такива темпове и никога не е застрашавал бъдещето на държавата, гражданите и Националаната сигурност!” заяви Константин Дичев от Граждани за Рила и Зелени Балкани


Няма коментари: