сряда, 31 октомври 2007 г.

ОТНОВО МОСВ НАРУШАВА ЗАКОНИТЕ И МЕЖДУНАРОДНИТЕ ДОГОВОРЕНОСТИ!

В."Стандарт":

Глобяват “Кремиковци” със 113 хил. на месец
"Кремиковци" вероятно ще брои по 113 хил. лева глоби на държавата всеки месец. Това научи "Стандарт" от Регионалната инспекция за околната среда и водите (РИОСВ) в София.
Компанията не получи т. нар. комплексно разрешително от екоминистерството. Срокът за това изтече днес. Подали сме необходимите документи, обявиха по-рано от комбината. Ръководството е изпратило до РИОСВ писмо, че конвертор №1 в Стоманодобивно производство е спрян за ремонт.
Разрешителното удостоверява, че комбинатът спазва всички еконорми. То обаче няма да бъде издадено навреме, защото документите са подадени късно, съобщи зам.-министърът на околната среда Чавдар Георгиев, наблюдаващ процедурите по издаване на комплексни разрешителни. Процедурата трае поне 8-9 месеца, обясниха от МОСВ.
Повторният преглед е започнал едва през май. При този казус комбинатът има право да продължи да работи, тъй като е в процедура на издаване на разрешителното.
Кристиян Костурков

Опитват се пак да ни избудалкат.
Медиите може и да са повярвали, но МОСВ много добре знае кое е истина и кое - лъжа.
Но активно участва в манипулацията.

1. Глобите не са заради липса на КОМПЛЕКСНО РАЗРЕШИТЕЛНО на МК Кремиковци, а за продължаващите и понастоящем отровни емисии, които комбинатът изпуска.

- Следователно: Лъжа е, че МК Кремиковци е покрил всички норми.

А МОСВ и РИОСВ прикриват лъжата.

2. При липса на комплексно разрешително се спира дейността / Според Закона закона за опазване на околната среда и Договора за присъединяване на България към Европейския съюз- договор, който е със силата на закон и даже има приоритет пред националното ни законодателство/.
-Паричните глоби не могат да бъдат наказателна мярка срещу неспазването на ЗООС и Договора за присъединяване, където е записано каква е санкцията, а именно СПИРАНЕ НА ДЕЙНОСТТА.

Става много интересно и друго нещо:
Как сега Кремиковските отрови ще се вместят в орязаните квоти на парникови газове?

Ние имаме едно предположение - чрез стъкмистика на хартия.




Няма коментари: