четвъртък, 11 октомври 2007 г.

ВЛАСТТА СЕ УПЛАШИ ОТ МНОГОТО ХОРА И СЕ "ОКОПАВА" В НОВ КВАРТАЛ

Суматохата в столицата днес, случайно или не, съвпадна с последното заседание на този Столичен общински съвет.
Сред многото изменения на общия устройствен план на София, повечето от които обслужват корпоративни интереси и корупционни схеми, бе приета идеята всички министерства да се съберат край Цариградско шосе/терен на военните и недостроения комплекс на "Работническо дело"/. Така държавните управници ще бъдат по-далечко от всенародната любов, загражденията няма да бъдат временни, а направо постоянни, може и висок 3-метров дувар като на догановите сараи на Витоша, ще се влиза с провека на личната карта, пръстови отпечатъци, ирисово сканиране и каквото още се изобрети дотогава / например бърз ДНК-тест/.
Така протестите на гражданите, както от столицата, така и от цялата страна, ще бъдат осуетени - пиле няма да може да прехвръкне там. А ако случайно прехвръкне за да подаде я жалба, я молба- всяка негова крачка ще бъде проследена и записана от камери. Може и с GPS-система да ни проследяват вътре.
Недоволни тълпи няма да има - просто няма да има къде да се съберат. И днешното огромно струпване на недоволни от държавното управление хора /80 000 души в центъра на София/ просто няма как да се случи.
Това е целта - глобализация, бразилизация, паноптикум.
А синоптикумът - всяка вечер, даже целодневно - различни реалити-шоу-та. Кое от кое по-гнусни. В древен Рим казваха: "Дайте на народа хляб и зрелища!". А в един съвременен филм се страхуваха дори за миг да не прекъсне телевизионното реалити шоу /някакво надбягване/, ЗАЩОТО НАРОДЪТ ЩЕ СЕ УСЕТИ И ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ДА ПРОТЕСТИРА.

Ето затова е тази профанщина по телевизията,за да се профанизират поколенията и да зяпат тъпо в плазмата, без да се интересуват кой ни управлява.
Затова е нужен и софийският "Дефанс" / пардон - Профанс / за останалите "ненормални", дето се интересуват кой е крадец, кой - доносник, кой -убиец.
Иначе софийският "Дефанс" е предопределен да се строи от фирмата на арх. Станишев, чийто брат задава критериите за "нормалност" в държавата.


Учителската стачка,11 октомври 2007 г.

3 коментара:

Unknown каза...

Може ли малко инфо за този софийски "Дефанс" на арх.Станишев?

Unknown каза...

Разбрах, благодарение на вас, за което благодаря.

И съответно написах - Станишев&Станишев

Анонимен каза...

Група ГЕО е наистина с БУДНА съвест.
БРАВО