петък, 26 октомври 2007 г.

БРАВО НА НПО, ОТГЛЕДАНИТЕ НА ДЪРЖАВНА ЯСЛА!!!

Предложението за отпадането на "Рила Буфер" е било направено устно и в последния момент, като е било одобрено с гласовете на 10 от членовете на съвета за биоразнообразие, 7 са били против, а трима - включително представителите на екоорганизации, са се въздържали. По информация на други участници в съвета, сред въздържалите се бил и самият Христо Николов(от НПО"Зелени балкани", кандидат за кмет на Пловдив от Зелената партия на Ал. Каракачанов). Екологът смята, че от зоната е можело да бъде извадена частта със "Супер Боровец", защото тя вече така или иначе е урбанизирана, а останалите територии да бъдат включени в мрежата.

пo Mediapool:
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=133159

в. "За града" Вече 1/3 от България ще е в "Натура 2000"


Екозащитникът Христо Николов е гласувал "против" изваждането на "Рила буфер" от "Натура 2000", според Поправката на в. "За града".

Но защо ли БТА не е съгласна да пусне Поправка на своята информация?

http://www.zagrada.bg/show.php?storyid=391488

26 октомври, 18:27 office@zagrada.bg Отпечатване Изпращане на приятел

"Не само съм гласувал "против" изваждането на "Рила буфер" от "Натура 2000", но и съм единственият, който се изказа остро срещу това предложение на екоминистерството, написа до "За града" Христо Николов, представител на природозащитните неправителствени организации в Съвета за биологично разнообразие. "За града" съобщи вчера, че според участници в заседанието на съвета Николов е гласувал "въздържал се". Публикацията на "За града" обаче изцяло се базира на информация на Българската телеграфна агенция, която изрично е цитирана в дописката ни. Съжаляваме, че сме препредали невярната информация на БТА.



А защо ли БТА не опровергава своя "невярна информация"?


- Случайно ли БТА не иска да приеме опровержението на г-н Христо Николов?

- МОСВ да предостави достъп по ЗДОИ до оригиналния Протокол!

1 коментар:

Анонимен каза...

МОСВ да не чака да го поискат по ЗДОИ и да разтакава отговора в максимални/и по-дълги срокове/!
Щом има обществен интерес и даже скандал - да го предостави на медиите без много подкани и разтакаване!
БТА,Медиапул, Zagada и в.Дневник,които писаха разнопосочни неща, да поискат този протокол и да си уточнят информацията, за да не заблуждават хората!