вторник, 30 октомври 2007 г.

НАГЛОСТТА НА КРЕМИКОВСКАТА УПРАВА НЯМА КРАЙ!

От Нетинфо научаваме:

30.10.2007
"Кремиковци" очаква в срока, определен от Закона за опазване на околната среда, МОСВ да се произнесе официално за Комплексното разрешително за дейност.

Според законовата процедура до момента няма никакви забележки и въпроси към дружеството от страна на Изпълнителната агенция по околна среда, посочват от комбината. „Кремиковци” АД е спазило всички срокове и изисквания на закона и Наредбата „За реда и начина за издаване на комплексни разрешителни за дейност”. От компанията припомнят, че на 22 август съгласно изискването на Наредбата, след забележки на Изпълнителната агенция по околната среда, в определения от закона срок „Кремиковци” АД е внесло т.нар. допълнително заявление. Въпреки това до момента нямаме официално становище, съгласно закона, на Изпълнителната агенция. Ръководството на стоманодобивната компания изразява своето безпокойство, че по независещи от нея причини няма да бъде спазен крайния срок за издаване на Комплексно разрешително за дейност, за което не може да носи отговорност. От "Кремиковци" припомнят още, че през месец юли „Кремиковци” АД обяви пълен мониторинг върху изпълнението на екологичната си програма. През последните два месеца бяха сключени редица договори с европейски компании за преработка на технологичните отпадъци и вредни емисии, с което на практика става възможно в по-кратки срокове (2011 г.) да бъде изпълнена програмата. С писмо „Кремиковци” АД е уведомило официално РИОСВ, че Конвертор № 1 в Стоманодобивно производство е спрян за ремонт. /БГНЕС

Изкушихме се да цитираме целия текст, просто нямаше как да съкратим и дума - това е класически образец на безочието.
Какво ни казва управата на комбината /вероятно Ал. Томов, който беше и в предишното ръководство на комбината и го доведе до окаяно финасово и техническо състояние/:


Всичко сме си изпълнили на книга, а не ни подписват Комплексното разрешително.
Ние питаме:
Да, но не само не сте свели вредните емисии под допустимите норми, ами години наред знаете за този краен срок, а не влагате и лев в пречиствателни съоръжения. вдигнахте производството почти два пъти - значи печелите двойно, тровите ни двойно и пак не желаете да изпълните законите и записаното в Договора за присъединяване на България към Европейския сьюз.
Само със словесни еквилибристики и стъкмистики на книга този път няма да мине!

РИОСВ не ни намира никакъв кусур.
Питаме ние от Група ГЕО:

А тогава за какво ви налагат глоби от 90 000 лв на месец - за пречистване на софийския въздух ли?

"...на практика става възможно в по-кратки срокове (2011 г.) да бъде изпълнена програмата"
Хей, господа! Значи ако обществото и в голяма степен Група ГЕО не ви бяхме натиснали
, и министъра заедно с вас /по съдебен път и по други начини/, значи сте се канели нормално , без много да си давате зор да си цапате и пушлявите за наша сметка до Второ пришествие?

Все пак ние чакаме този министър /Джевдет Чакъров/ и тази шефка на РИОСВ /Гергана Благиева/ поне веднъж да кажат едно НЕ на замърсителите на околната среда.И това да стане в законовия срок - 31 октомври 2007г. Иначе за какво са турени там и харчат парите на перманентно обгазяваните данъкоплатци? Ако не умеят да вършат работата според длъжностната характеристика, да си подадат оставките!
Или в тази длъжностна характеристика пише друго - да обслужват и обгрижват всякакви мутри без много-много да му мислят?

Няма коментари: