неделя, 29 юли 2007 г.

"ХРАМЪТ" НА КОРУПЦИЯТА

Този Столичен общински съвет е на доизживяване. Но в последните си дни СОС се е разработил като за последно и заседава всяка седмица.

И какво полезно върши СОС на своите заседания?

Внесе в Парламента един закон за общия устройствен план на София, който сега подлежи на непрекъснати ремонти и прекроявания /по аршина на този, който плаща, а не на нуждите на столичани/.

С Топлофикация и Софийска вода не може да се справи, защото сам е заплел възлите доста отдавна.

С боклука също – по този казус СОС непрекъснато гласува взаимно противоречащи си решения и така възелът „боклук” става наистина гордиев. Иска да прилапа европейски пари за общински завод за боклук, после ще се окаже, че общината не е годна да стопанисва общинското си имущество /доказано многократно със „Софийски имоти”, „Чистота-София”, „Чистота –Искър”, „Галатея”, които са гласувани пак от този СОС за приватизация, да не говорим за Общинска банка - все по причина, че общината не е в състояние да ги управлява и да печели от тях/.

Та като се облажат с европейските пари, СОС ще обявят и завода за боклук за приватизация / да, ама на Джевдет това не му харесва, май не му е сигурна далаверата/.

Такива са презумпциите на този СОС. Ако някой се съмнява, времето ще покаже правотата ни.

А много общински съветници се канят да останат на мястото си и следващия мандат, но понеже нищо не се знае, са се разработили като бесни.

И какво работят?

Работят замени на имоти, замените са основното занимание на един общински съветник. Може би нормалното мислене е склонно да очаква, че съветниците правят предложенията за такива замени и ги гласуват , като от само себе си се разбира, че сделките ще бъдат в полза на общината?

Нищо подобно, всички сделки по замени без изключение са от типа „кон за кокошка”.

В последните няколко заседания на СОС няколко такива сделки станаха скандално известни – старейшините ни дават породист кон на някоя обслужваща ги персона, в замяна получават кокошка, при това болна от птичи грип. В ролята на породист кон например е тристаен апартамент в мраморна кооперация в престижен квартал, оценен евтино. Болната кокошка е обикновено маломерна панелка в пролетарски квартал от татово време, оценена на цена на кв. м, по-висока от мраморния апартамент. И все в този дух.

Обслужващия персонал на съветниците обикновено са фирми/хора, които незнайно защо са СИМПАТИЧНИ на съветниците, журналисти, които трябва да пишат ПРАВИЛНО за Столичната община и СОС, разследващи органи, които НЕ ТРЯБВА да разкриват престъпленията на СОС.

Елементарно, скъпи Уотсън!

Толкова елементарно, че и децата у нас го знаят. Така и растат, с такива знания.

А какво да кажем за хората с невъзстановени при реституцията имоти, нормално е те да бъдат обезщетени с общински - от общинския поземлен фонд например, а не да им се подхвърлят стотинки по данъчна оценка.

Да де, ама както казахме, обшинските имоти свършват.

Скоро няма да остане ни един кон за размяна, та било той и дръглива кранта.

Няма коментари: