събота, 28 юли 2007 г.

ПАРЛАМЕНТЪТ КАТО ЗАКОНОТВОРЕЦ НА КУЦИ ЗАКОНИ

Ето още един закон, който нашият парламент уби в зародиш. Да не би нещо красиво да остане по нашето Черноморие, да не би на някой да му пресекне далаверата!

Защото масово българинът вече бойкотира нашите морски курорти. И защо да ходи там? Отива уж на море, а се оказва, че трябва да отдъхва в някаква силно урбанизираща се територия, в по-голямата си част строителна площадка , тук-таме блокове като в градски жилищен комплекс, без улици, водата я спират, канализацията прелива, в морето плуват фекалии, пясъчните плажове, където още не са обетонени - непочистени, бръмчат бормашини от ранни зори и като капак - цените за българи са по-високи от тези за чужденците.

Ами естествено, българинът ще предпочете Гърция, Хърватска, Турция и изобщо всякъде другаде, където може да си позволи, но не и българското море. Още повече, че вече му е и по-изгодно.

Да не се чудят хотелиерите по морето защо са им полупразни хотелите.

Та ето - и Законът за черноморието опря до съда.

На ход е Конституционният съд - да му мисли как ще отсъди.
А мислиха ли мнозинството от депутатите, които приеха този закон да влезе в сила с по-късна дата, и то в нарушение на процедурата?
Или пак малцинството депутати гласуваха с чужди карти?

Друг такъв куц закон е уж спасителния за Странджа и защитените територии изобщо, приет на 19 юли т.г. Като нищо някой от строителите на съвременна Мутригария може да сезира Конституционния съд за законността и на този закон.

Истинското решение е Министърът на околната среда да вземе най-сетне да си свърши работата, вменена му като задължение от Министерския съвет, за точното нанасяне на границите на защитените теритирии върху картата.
Очевидно той не възнамерява да го направи, затова да си подаде оставката, която ние вече сме поискали!



Няма коментари: