сряда, 25 юли 2007 г.

СИБИРСКИ/?/ БРЪСНАТИ ГЛАВИ УБИВАТ АНТИЯДРЕН АКТИВИСТ ПРИ МИРЕН ПРОТЕСТ


Информация от Индипендънт медия център:


"В ранната утрин на 21 юли неонацисти с бръснати глави започнаха яростна непровокирана атака срещу палатков лагер на мирно протестиращи срещу ядрената енергетика в Ангарск, Сибир, Русия. Скинхедс насилствено са нападнали активистите, спящи в спални чували и палатки, с метални пръти, ножове и пневматично оръжие. 21-годишният Илия Бородаенко от Находка получил фрактура на главата по време на побоя и по-късно починал в болница от раните си. Има информация,че поне още деветима други са сериозно ранени, на един от които са счупени и двата му крака. Палатките били подпалени, а багажа и личните вещи на неколцина били откраднати.

Палатковият лагер бил направен миналата седмица с цел да се изрази протест срещу планирания център за обогатяване на уран в Ангарск. Още с пристигането на активистите, полицията се опитала да ги сплаши и влязла в лагера за да опита да събере информация относно планираните акции. Организацията, която изградила лагера "Байкалска екологическа вълна" , планирала различни митинги и събрания в околността на градаза да информира местните хора за планираното ядрено предприятие и да набере подкрепа за кампанията."

Подробности

Допълнителна информация

На нас ни е трудно да коментираме...

Може би това е новата тенденция, която иде от необятната руска шир, за справяне с недоволни от екопрестъпленията, на което сме жертви ежедневно.

Но това вече се случи и у нас, в. "Дневник" писа за скинари, които пребиха миналата седмица в Борисовата градина природозащитници, подготвящи протест в защита на Странджа.

Ало, МВР, това ли е вашият втори ешелон?

1 коментар:

Анонимен каза...

Ясно: Сибирският бръснар заработва здравата.